Pehametr kieszonkowy PAL-pH Fruits&Jam

Brand

ATAGOAtago
W magazynie
SKU
272-47-4319
1 353,00 zł 1 100,00 zł
Płaska elektroda
IP65
Idealny do żywności
  • zakres: 0.00 do 14.00 pH
  • elektroda: bezobsługowa, zintegrowana z urządzeniem, bardzo wytrzymała mechanicznie
  • konsystencja mierzonych próbek: od płynnych po półstałe
  • wymagana objętość próbki: zaledwie 0.6ml
  • pomiar substancji ciekłych, półpłynnych, lepkich, półstałych
  • kalibracja w trzech punktach: 4.01, 6.86, 9.18 lub 4.01, 7.00, 10.01
  • pamięć 100 ostatnich pomiarów, zegar czasu rzeczywistego
  • bezpłatne oprogramowanie na urządzenia mobilne Android

Kieszonkowy pehametr cyfrowy ze zintegrowaną, wytrzymałą, płaską, szklana elektrodą, przystosowaną do pomiaru pH owoców i dżemów. Sprawdzi się także przy pomiarze innych produktów spożywczych: próbki płynne i półstałe, takie jak marmolady, jogurty, pasty, czekolady, suszone owoce, sery. Do pomiaru wystarcza zaledwie 0.6ml próbki. Dzięki niewielkim gabarytom oraz zasilaniu bateryjnemu, z łatwością mieści się w kieszeni. Po pomiarze można go umyć pod bieżącą wodą. Kalibracja odbywa się w trzech punktach za pomocą dołączanych do pehametru buforów o pH 401, 7.00 i 10.01. Pehametr PAL-pH Fruits&Jam jest szczególnie polecany do pomiarów przy produkcji i w terenie. Posiada wyświetlacz LCD z podświetleniem oraz otwór na zawieszkę na smycz. Wyposażony w pamięć 100 pomiarów i system zbliżeniowej transmisji danych NFC.

  • pomiar: pH, temperatury próbki
  • zakres: 0.00 do 14.00 pH
  • rozdzielczość: 0.01 pH, 0.10°C
  • dokładność: ±0.10 pH, ±1°C
  • kalibracja w trzech punktach: 4.01, 6.86, 9.18 lub 4.01, 7.00, 10.01
  • zakres automatycznej kompensacji temperatury: 10 do 40°C
  • unikalna, płaska elektroda
  • wymagana objętość próbki: zaledwie 0.6ml
  • pomiar substancji ciekłych, półpłynnych, lepkich, półstałych
  • czas pomiaru: 3 sek.
  • minimalna objętość próbki: 0.6 ml
  • pamięć 100 ostatnich pomiarów, zegar czasu rzeczywistego
  • transmisja zbliżeniowa NFC
  • zasilanie: 2x bateria AAA
  • klasa szczelności IP65
  • wymiary: 55 x 31 x 109 mm
  • w zestawie: pehametr, 2 baterie AAA, sztywne etui z tworzywa, instrukcja PL
  • darmowe oprogramowanie na urządzenia mobilne Android

Dlaczego PAL-ph?

Płaska elektroda

W klasycznych pehametrach, wydłużona, szklana elektroda jest podatna na uszkodzenia. Po latach badań, specjalnie dla PAL-pH, opracowano płaską, niezwykle trwałą elektrodę szklaną, która może wytrzymywać bardzo duże obciążenia. Kompaktowa elektroda nie wymaga też kabla, ani dodatkowej osłony.


Również do próbek lepkich i półpłynnych

Każdy, kto póbował mierzyc zwykłą eketrodą próbki żywnosci wie, jak łatwo ją uszkodzić. Nowa elektroda ATAGO pozwala na pomiar substancji półpłynnych i lepkich, jak dżem, galaretka, jogurt, czekolada, keczup, przyprawy, ciasto chlebowe, szampon, detergenty itp. Gniazdo, w którym umieszczona jest elektroda, jest duże i stosunkowo płaskie, co pozwala na bezpośredni pomiar próbek półstałych (np. ser żółty), a nawet suszonych owoców. Ważne, by próbka była na tyle elastyczna, by można ją było docisnąć do elektrody.

Tylko 0.6 ml próbki

Zaledwie 0.6ml próbki. Tyle potrzebuje ph-metr PAL-pH by wykonać pomiar. Nowatorska, zintegrowana, płaska elektroda jest kluczem do sukcesu i prostoty obsługi. Przed pomiarem nie trzeba już przelewać próbki do naczynia. Zamiast tego wystarczy nanieść kilka kropel na pehametr i nacisnąć START. Mycie jest banalnie proste. Sprowadza się do spłukania gniazda pomiarowego pod bieżącą wodą. Dodatkowe naczynia nie są już niezbędne do wykonywania pomiarów. 

Więcej informacji
Skala temperatura pomiaru, pH
Zastosowanie owoce świeże, owoce suszone, soki świeże, soki koncentraty, napoje, dżemy
Zakres 0.00 ÷ 14.00 pH
Dokładność ±0.10 pH, ±1°C
Rozdzielczość 0.01 pH, 0.10°C
Kontrola temperatury ATC
Klasa szczelności IP65
Wymiana danych NFC
Producent ATAGO
Kraj pochodzenia Japonia
Opiekun Kamil Karwat +48 12 261 95 08, Małgorzata Dzik +48 12 261 95 04
Pehametr kieszonkowy PAL-pH Fruits&Jam