Pliki cookies
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej o polityce prywatności ...
Hybrydowy refraktometr i solomierz przesmysłowy, idealny dla przemysłu spożywczego. Hybrydowy czujnik pozwala na jednoczeny pomiar %Brix (na dordze refraktometrycznej) oraz stężenia soli (NaCl, czujnik konduktometryczny). Refrakto-solomierz przeznaczony jest do ciągłych pomiarów obu parametrów. Bardzo dobrze nadaje się do kontroli procesów technologicznych oraz procesów CIP. Posiada specjalny tryb CIP do kontroli czystości po myciu instalacji. Wyjście RS232 i 4-20mA zapewnia możliwość łatwej intergacji z systemami automatyki.
Skala | %Brix, sól, zasolenie |
---|---|
Zastosowanie | soki świeże, soki koncentraty, napoje, ketchup, CNC / obróbka metali, chemia, motoryzacja |
Zakres | 0 ÷ 93 %Brix, 0 ÷ 15% NaCl |
Dokładność | ±0.5 %Brix, ±5% NaCl (dokł. względna ±0.05% wartości wyświetlanej) |
Rozdzielczość | ±0.1 %Brix, 0.01% NaCl, 0.1C |
Kontrola temperatury | ATC |
Pryzmat | szafir |
Gniazdo | metalowe |
Klasa szczelności | IP64 |
Wymiana danych | RS232, 4-20mA |
Producent | ATAGO |
Kraj pochodzenia | Japonia |
Opiekun | Jan Iwanicki +48 12 261 95 03, Kamil Karwat +48 12 261 95 08, Małgorzata Dzik +48 12 261 95 04 |