Pliki cookies
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej o polityce prywatności ...
Do tej pory pomiar próbek o wysokiej temperaturze wymagał odczekania 20 ... 30 sek, by temperatura próbki i pryzmatu mogła sie ustabilizować. Nowe refraktometry PAL-H realizują ten pomiar w 3 sekundy. Dodatkowo posiadają bardzo szeroki zakres pomiarowy. Oprócz wartości %Brix, na wyświetlaczu pokazywana jest temperatura mierzonej próbki, zaś wbudowana pamięć i komunikacja NFC pozwalają na łatwe przenoszenie danych. PAL-H nadaje się szczególnie do pomiarów przy produkcji. Jest wodoszczelny wytrzymały i bardzo prosty w obsłudze.
| Skala | %Brix |
|---|---|
| Zastosowanie | owoce świeże, owoce suszone, soki świeże, soki koncentraty, napoje, ketchup |
| Zakres | 0 ÷ 93 %Brix |
| Dokładność | +/- 0.5 %Brix |
| Rozdzielczość | 0.5 %Brix |
| Kontrola temperatury | ATC |
| Pryzmat | szkło optyczne |
| Gniazdo | ze stali nierdzewnej |
| Klasa szczelności | IP65 |
| Wymiana danych | NFC |
| Producent | ATAGO |
| Kraj pochodzenia | Japonia |
| Opiekun | Kamil Karwat +48 12 261 95 08, Małgorzata Dzik +48 12 261 95 04 |