Refraktometr-Kwasomierz uniwersalny PAL-BX-ACID-F5 (Brix + 5 skal)

Brand

ATAGOAtago
Zazwyczaj 2-3 tyg
SKU
272-47-7100
4 858,50 zł 3 950,00 zł
5 skal pomiarowych
  • pomiar kwasowości i Brix
  • zastosowanie: cytrusy, winogrona i wino, pomidory, truskawki i borówki
  • 5 wbudowanych skal kwasowości, przeliczanie na stężenie kwasu: cytrynowego, winowego
  • tytanowe elektrody
  • zakres:
    • 0.0 do 90.0%Brix
    • Kwasowość:
      • 1L - cytrusy (dolny zakres): 0.10~4.00%
      • 1H - cytrusy (górny zakres): 2.50~8.80%
      • 2 - wino i winogrona: 0.10~4.00%
      • 3 - pomidory: 0.10~3.00%
      • 4 - truskawki: 0.10~3.50%
      • 5 - borówki: 0.10~4.00%
  • zakres temperatur: 10 to 40°C (automatyczna kompensacja temp.)
  • w zestawie z wagą cyfrową, zlewką ze skalą, łyżką miarową, etui

Uniwersalne urządzenie łączące refraktometr i kwasomierz. Mierzy %Brix oraz 5 różnych rodzajów kwasowości: w cytrusach, winogronie i winach, pomidorach, truskawkach i jagodach. Zawartość kwasu cytrynowego bądź winowego w wybranym owocu jest wyliczana z kwasowości ogólnej. Mały, prosty w obsłudze, wodoszczelny (IP65). Kalibracja refraktometru może być przeprowadzana z użyciem wody. Wyposażony w funkcję ATC oraz automatyczne wyliczanie współczynnika (%Brix / %Kwasowości). Hermetyczna obudowa umożliwia łatwe czyszczenie. Wyposażony w system zbliżeniowej transmisji danych NFC (na systemy Android i Windows), pamięć 100 ostatnich pomiarów oraz zegar czasu rzeczywistego. Posiada funkcję ELI ostrzegającą przed zbyt intensywnym oświetleniem zewnętrznym


Do pomiaru kwasowości nie są wymagane żadne reagenty. Kalibracja refraktometru może być przeprowadzana z użyciem wody. Hermetyczna obudowa umożliwia łatwe czyszczenie. W zestawie z wagą cyfrową, zlewką ze skalą, łyżką miarową, etui.

 

  • zastosowanie: cytrusy, winogrona i wino, pomidory, truskawki i borówki
  • zakres:
    • 0.0 do 90.0%Brix
    • Kwasowość:
      • 1L - cytrusy (dolny zakres): 0.10~4.00%
      • 1H - cytrusy (górny zakres): 2.50~8.80%
      • 2 - wino i winogrona: 0.10~4.00%
      • 3 - pomidory: 0.10~3.00%
      • 4 - truskawki: 0.10~3.50%
      • 5 - borówki: 0.10~4.00%
  • rozdzielczość: 0.1%Brix; 0.01%kwasowości; 1°C
  • dokładność:
    • ± 0.2 %Brix;
    • ±0.10% kwasowości (dla 0.10 do 1.00%); ±10% wartości mierzonej (dla 1.01 do 4.00%);
    • ± 1°C
  • zakres temperatur: 10 to 40°C (automatyczna kompensacja temp.)
  • min. obj. próbki: 0.3ml
  • czas pomiaru: 3 sek
  • funkcja ATC, wyliczanie współczynnika (%Brix / %Kwasowości)
  • podświetlany wyświetlacz
  • klasa szczelności: IP65
  • zasilanie: 2 baterie AAA
  • wymiary: 55 x 31 x 109 mm
  • waga: 100g
  • w zestawie: refrakto-kwasomierz, miniwaga, 5 pipet, 2 zlewki, 1 adapter na gniazdo pryzmatu, 2 baterie AAA, sztywne etui z tworzywa, instrukcja PL

 

Sprawdź pomiar kwasowości owoców na naszym blogu.

Więcej informacji
Skala %Brix, kwas cytrynowy, kwas winowy
Zastosowanie owoce świeże, soki świeże
Zakres 0.0 - 90.0 %Brix; 0.10 do 3.00 / 3.50 / 4.00% / 8.80% kwasowości (5 skal); 10 do 40°C
Dokładność ±0.2 %Brix; ±0.10% (dla 0.10 do 1.00%), ±10% wartości mierzonej (dla 1.01 do 4.00%); ± 1°C
Rozdzielczość +/- 0.1 %Brix; 0.01%kwasowości
Kontrola temperatury ATC
Pryzmat szkło optyczne
Gniazdo ze stali nierdzewnej
Klasa szczelności IP65
Wymiana danych NFC
Producent ATAGO
Kraj pochodzenia Japonia
Opiekun Jan Iwanicki +48 12 261 95 03, Kamil Karwat +48 12 261 95 08
Refraktometr-Kwasomierz uniwersalny PAL-BX-ACID-F5 (Brix + 5 skal)