Refraktometr+Polarymetr RePo-3 Cukier Inwertowany w sacharozie

Brand

ATAGOAtago
Zazwyczaj 2-3 tyg
SKU
272-47-5013
7 749,00 zł 6 300,00 zł
Dla cukrownictwa
IP67
  • skale: %Brix, kąt skręcenia, % cukru inwertowanego w sacharozie, temperatura
  • zakres dla kąta skręcalności: -5° do +5° (na drodze optycznej 20mm)
  • zakres wyliczany maksymalny: -50° do +50°
  • zakres dla % inwersji: 0.0 do 99.9%
  • zakres %Brix: 0 do +85%Brix
  • klasa szczelności: IP67 (można myć pod bieżącą wodą)

Automatyczny refraktometr z polarymetrem, przeznaczony do błyskawicznego pomiaru kąta skręcalności optycznej, %Brix i wyliczania % zawartości cukru inwertowanego w sacharozie. Doskonale sprawdza się w przemyśle cukrowniczym oraz spożywczym, przy produkcji napojów.

 

  • skale: %Brix, kąt skręcenia, % cukru inwertowanego w sacharozie, temperatura
  • zakres dla kąta skręcalności: -5° do +5° (na drodze optycznej 20mm)
  • zakres dla indeksu refrakcji: 0 do +85%Brix
  • zakres dla % inwersji: 0.0 do 99.9%
  • zakres dla temperatury: 15 do 40℃
  • zakres wyświetlania:
    - kąt skręcalności: -5.99 to +5.99°
    - refrakcja: -2.0 to 86.6%Brix
    - inwersja: -2.0 do 102%
    - temperatura: 14 do 41℃

  • rozdzielczość:
    - kąt skręcalności: 0.01°
    - ISS: 0.1°Z
    - refrakcja: 0.1%Brix
    - inwersja: 0.1%
    - temperatura: 0.1°C

  • dokładność:
    - kąt skręcalności: ± 0.1°
    - refrakcja: ± 0.2%Brix
    - temperatura: ± 1.0°C
  • źródło światła: LED 589nm
  • kompensacja temperatury: 15 do 40°C
  • długość drogi optycznej: 20mm
  • klasa szczelności: IP67 (można myć pod bieżącą wodą)
  • wyświetlacz LCD
  • wymiary 101 x 160 x 38 mm
  • masa: 325 g
Więcej informacji
Skala %Brix, cukier inwertowany w sacharozie, kąt skręcalności
Zastosowanie napoje, cukrownictwo
Zakres 0.0 ÷ 85.0 %Brix; -5.00 ÷ +5.00° angle of rotation (optical path 20mm)
Dokładność ± 0.2% Brix, ± 0.1°
Rozdzielczość 0.1%Brix, 0.01°
Kontrola temperatury ATC
Pryzmat szkło optyczne
Gniazdo metalowe
Klasa szczelności IP67
Producent ATAGO
Kraj pochodzenia Japonia
Opiekun Kamil Karwat +48 12 261 95 08, Małgorzata Dzik +48 12 261 95 04
Refraktometr+Polarymetr RePo-3 Cukier Inwertowany w sacharozie