Pliki cookies
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej o polityce prywatności ...
Refraktometr + kwasomierz do pomiaru %Brix oraz kwasowości wywołanej kwasem cytrynowym w owocach kiwi. Stężenie kwasu cytrynowego jest wyliczane z kwasowości ogólnej. Wyjątkowo prosty w obsłudze, wodoszczelny (IP65). Wyposażony w funkcję ATC oraz Offset (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=ax+b). Kalibracja refraktometru może być przeprowadzana z użyciem wody. Kalibracja toru kwasowości wykonywana jest na powietrzu. Hermetyczna obudowa umożliwia łatwe czyszczenie.
Sprawdź pomiar kwasowości owoców na naszym blogu.
Skala | %Brix, kwas cytrynowy |
---|---|
Zastosowanie | owoce świeże, soki świeże |
Zakres | 0.0 do 90.0%Brix; 0.10 do 3.00% kwasowości; 10 do 40°C |
Dokładność | 0.2 %Brix; kwasowość: ±0.10% (dla 0.10 do 1.00%), ±10% wartości mierzonej (dla 1.01 do 3.00%); ± 1°C |
Rozdzielczość | +/- 0.1 %Brix; 0.01% kwasowości |
Kontrola temperatury | ATC |
Pryzmat | szkło optyczne |
Gniazdo | ze stali nierdzewnej |
Klasa szczelności | IP65 |
Wymiana danych | NFC |
Producent | ATAGO |
Kraj pochodzenia | Japonia |
Opiekun | Kamil Karwat +48 12 261 95 08, Małgorzata Dzik +48 12 261 95 04 |