Pliki cookies
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej o polityce prywatności ...
Bezinwazyjny pomiar dojrzałości melonów poprzez pomiar %Brix. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać bez ich naruszania. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.
Skala | %Brix |
---|---|
Zastosowanie | owoce świeże |
Zakres | dwa zakresy pomiarowe: 10-20 mm od skórki: 7.0 do 16.0% Brix | dla miąższu głębokiego: 7.0 do 21.0% |
Dokładność | 10-20 mm od skórki: ±2.0% Brix; ± 1°C |
Rozdzielczość | 0.1% Brix; 0.1°C |
Kontrola temperatury | ATC |
Klasa szczelności | IP64 |
Wymiana danych | NFC |
Producent | ATAGO |
Kraj pochodzenia | Japonia |
Opiekun | Kamil Karwat +48 12 261 95 08, Małgorzata Dzik +48 12 261 95 04 |