Bezinwazyjny miernik dojrzałości %Brix do melonów PAL-HIKARi-30

Brand

ATAGOAtago
Zazwyczaj 2-3 tyg
SKU
272-47-5480
6 359,10 zł 5 170,00 zł
  • bezinwazyjny pomiar %Brix
  • zastosowanie: melony - pomiar dojrzałości
  • dwa tryby pomiarowe:
    • 10-20 mm od skórki - zakres pomiarowy: 7.0 do 16.0% Brix
    • dla miąższu głębokiego - zakres pomiarowy: 7.0 do 21.0% Brix
    • 10 do 40°C
  • dokładność: ±2.0% Brix (10-20 mm od skórki); ± 1°C

Bezinwazyjny pomiar dojrzałości melonów poprzez pomiar %Brix. Skuteczny i szybki pomiar można wykonywać bez ich naruszania. Nie jest już potrzebne krojenie lub wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje bliską podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET (automatyczne przeliczanie wyniku zgodnie z równaniem y=x+a). Nie wymaga kalibracji, zawsze gotowy do pracy.

 

  • bezinwazyjny pomiar %Brix
  • zastosowanie: melony
  • dwa tryby pomiarowe:
    • 10-20 mm od skórki - zakres pomiarowy: 7.0 do 16.0% Brix
    • dla miąższu głębokiego- zakres pomiarowy: 7.0 do 21.0% Brix
  • funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
  • rozdzielczość: 0.1%Brix; 0.1°C
  • dokładność: ±2.0% Brix (10-20 mm od skórki); ± 1°C
  • zakres temperatur mierzonego produktu: 10 do 40°C (temp. musi być ustabilizowana)
  • wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
  • klasa szczelności: IP64
  • gabaryty i masa: 61(W)×44(D)×115(H)mm, 120g
Więcej informacji
Skala %Brix
Zastosowanie owoce świeże
Zakres dwa zakresy pomiarowe: 10-20 mm od skórki: 7.0 do 16.0% Brix | dla miąższu głębokiego: 7.0 do 21.0%
Dokładność 10-20 mm od skórki: ±2.0% Brix; ± 1°C
Rozdzielczość 0.1% Brix; 0.1°C
Kontrola temperatury ATC
Klasa szczelności IP64
Wymiana danych NFC
Producent ATAGO
Kraj pochodzenia Japonia
Opiekun Kamil Karwat +48 12 261 95 08, Małgorzata Dzik +48 12 261 95 04
Bezinwazyjny miernik dojrzałości %Brix do melonów PAL-HIKARi-30